Pflastersteine

Bedrijf

De in Schwaben gevestigde onderneming ERIMA met haar lange traditie staat onder leiding van de eigenaar, Wolfram Mannherz. Met zijn achtergrond als bedrijfseconoom begon hij in 1995 in opdracht van adidas met de sanering van de in 1900 opgerichte onderneming. Al snel wierp het engagement van de in Bruchsal geboren Mannherz zijn vruchten af. Door de strategische focus te richten op teamsport, d.w.z. de uitrusting van complete teams in alle mogelijke sporten, slaagde Wolfram Mannherz erin ERIMA in korte tijd sterker te maken, zodat de onderneming uiteindelijk in 2005 weer volledig op eigen benen kon staan.
De ondernemingsfilosofie van ERIMA definieert de getrouwde vader van drie volwassen dochters met het motto SAMEN WINNEN. Naast zijn persoonlijke waarden vrijheid, plezier en harmonie is ook het behalen van gemeenschappelijk succes een bepalend aspect van zijn ondernemingsbeleid. Daarbij vindt Mannherz het belangrijk niet alleen binnen de onderneming naar deze waarden te handelen, maar ook tegenover en met alle externe contacten van ERIMA.

ERIMA is een authentiek Duits sportmerk met een rijke traditie dat al meer dan honderd jaar op de markt is. De hoofdvestiging bevindt zich in het Zwabische Pfullingen bij Stuttgart. Daarnaast heeft de onderneming vestigingen in Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, België en Nederland. Ca. 250 medewerkers zorgen voor de ontwikkeling, productie en verkoop van textiel en hardware die geschikt zijn voor vrijwel alle sporten.
Of het nu gaat om teams, individuele sporters of recreanten – ERIMA-producten staan voor design, functionaliteit en kwaliteit. Een optimale pasvorm en duurzaamheid van de artikelen, die verkrijgbaar zijn in een groot aantal maten voor zowel dames en heren als kinderen, is gegarandeerd.
ERIMA heeft haar collectie, die verkrijgbaar is bij goed gesorteerde sportspeciaalzaken, altijd op voorraad. Een uitgekiend logistiek systeem zorgt ervoor dat ook grote hoeveelheden binnen enkele dagen beschikbaar zijn. Daardoor is het ook mogelijk grotere aantallen op korte termijn te leveren – iets wat met name voor teamsporten belangrijk is. De ERIMA teamsportcollecties en producten zijn tot vier jaar beschikbaar.

jaar kiezen

2012
2008
2005
2000
1996
1980
1978
1976
1974
1960
1936
1900

2012

Met 1. FC Köln wordt een verregaande samenwerking overeengekomen. Deze club met zijn lange traditie is het nieuwe ERIMA-uithangbord in de voetbalsport. Met dit partnerschap wordt definiitief aangeknoopt bij de roemrijke dagen van vroeger, toen ERIMA de uitrusting van een groot aantal eredivisieclubs in Duitsland verzorgde.

2008

Door zich als sponsor te verbinden aan TSV 1860 München keert ERIMA terug op de "grote" Duitse voetbalbühne. Veel aandacht trekt daarbij een speciaal ontworpen shirt met het symbool van de voetbalclub, de leeuw, als eyecatcher.

2005

Er wordt een contract gesloten met de Duitse topturner Fabian Hambüchen. De wereldtitel die hij kort daarna behaalt, is een goede binnenkomer.

2000

Erima viert 100-jarig jubileum. Het tot dan toe gevoerde merklogo de ?red ball? wordt in 2004 vervangen door de vernieuwde erima-wing. De lange ondernemingsgeschiedenis wordt gecommuniceerd met een modern merk-image. Bedrijfsleider Wolfram Mannherz neemt met een Management-Buy-Out in 2005 de rest van de aandelen over van de Adidas-Salomon AG en is 100% eigenaar van erima GmbH sinds 1 Januari  2005.

1996

De zogenaamde ?red ball? wordt het nieuwe merklogo.Wolfram Mannherz wordt twee jaar later aandeelhouder (49%) en nieuwe bedrijfsleider.

1980

De zekerheid van kwaliteit is voor erima het motto van de jaren tachtig.De gouden veiligheidsspeld werd een symbool voor de kwalitatief hoogwaardige producten van erima. Erima biedt voor verschillende sporten een breed assortiment van hoogwaardige producten. O.a. voetbal, zwemmen, atletiek, gymnastiek,handbal, tennis, wielerkleding, bowling, basketbal, jogging etc.

1978

erima is officiële kledingsponsor van het Duitse nationale voetbalteam tijdens het WK van 1978 in Argentinië. erima is ook lange tijd kledingsponsor van topteams in het voetbal, handbal en volleybal. Daartoe behoren onder andere verenigingen zoals FC Schalke 04, VFB Stuttgart, 1.FC Köln, 1. FC Kaiserslautern en Eintracht Frankfurt.

1976

Verkoop van de onderneming aan de huidige Adidas-Salomon AG.De erima-wing wordt voor het eerst het merklogo van de firma.

1974

Wordt het Duitse nationale voetbalteam in erima wereldkampioen.

1960

Erima is van 1960 tot 1972 officiële kledingsponsor van de Duitse sporters bij de Olympische spelen:  1960 in Rome, 1964 in Tokio, 1968 in Mexico en 1972 in München.

1936

Erich Mak wordt de nieuwe eigenaar. De fabriek bestaat nu onder de nieuwe naam: R. Wehrstein & Co., eigenaar Erich Mak, Sport-en beroepskleding, Reutlingen.Erich Mak wordt een nieuwe merknaam  voor eersteklas sporttextiel.

1900

Remigius Wehrstein begint in Reutlingen de sportkledingfabriek met artikelen voor gymnastiek, turnen, atletiek, en vechtsport.

Momenteel hebben wij geen openstaande vacature.

Voetbal

Royal Excel Mouscron

SK Pepingen-Halle

K. ZUTENDAAL V.V.

Eendracht Jonkershove

KFC EENDRACHT STEVOORT

KSC Oostrozebeke

VZVB West-Vlaanderen

Teamstijl

Handbal

Volleybal

Volley Club Rempart Nalinnes

VHL – Volley Haasrode Leuven

Hermes Volley Oostende

Volley Oxyjeunes

Hardlopen

Seraing Athlétisme

VLM - Vlaamse Bedrijfssport

DAC atletiek Dilbeek

Geelse atletiekclub

ERIMA Code of Conduct

Geloofwaardigheid / inspiratie / toewijding / eerlijkheid

Wij van ERIMA GmbH maken ons sterk voor een strikte naleving van de mensenrechten. Samen met onze partners streven wij naar een hoge standaardethiek en garanderen wij onderstaande gedragscodes:

Geentewerkstelling van minderjarigen.De medewerkers van onze leveranciers zijn niet  minderjarig of onderworpen aan een voltijdse leerplicht overeenkomstig de desbetreffende wetgeving van de landen waarin ze gevestigd zijn.

Geen buitensporige arbeidstijden. De werknemers van onze  leveranciers werken niet meer dan 60 uur per week of niet langer dan is toegestaan volgens de wetgeving in het desbetreffende land. Overuren worden steeds in overleg en volgens de overeengekomen tarieven vergoed. Werknemers hebben in elke periode van 7 dagen een minimum rusttijd van 24 opeenvolgende uren.

Lonen en salarissen zijn berekend op de basisbehoeften en de verplichtingen van het sociale zekerheidsstelsels. Loontarieven worden overeenkomstig de plaatselijk voorgeschreven minimumlonen of desbetreffende branchetarieven betaald, afhankelijk van welke hoger is.

Respect engelijkheid, ongeacht ras, geloof, leeftijd, geslacht, sociale achtergrond, politieke opvattingen, seksuele geaardheid of professionele positie.

Vrijheid van vereniging. Er bestaat het recht van lidmaatschap bij vakbonden of andere arbeids-of branchergerelateerde verenigingen, evenals het recht op tariefonderhandelingen.

Een veilige en gezonde werkplek. Er wordt een arbeidsplaats ter beschikking gesteld met inachtname van de veiligheid en gezondheid van de werknemers, alsmede de bescherming en het behoud van het milieu.

Intimidatie en mishandelingen wordenniet getolereerd. De medewerkers van onze leveranciers worden met respect en waardigheid behandeld. Werknemers ondervinden geen enkele vorm van fysieke, seksuele, psychologische of verbale intimidatie of misbruik.

Effecten op het milieu worden geminimaliseerd. Onze leveranciers beschermen  het milieu en de gezondheid van de mens door naleving van de toepasselijke wettelijke reglementeringen inclusief de voorschriften met betrekking tot  uitstootgassen en afvalverwerking.. Onze leveranciers nemen  de noodzakelijke maatregelen om de bedrijfsmatige  invloed op het milieu  zo gering mogelijk te houden en streven voortdurend naar verbetering van de milieuprestaties.

Gebouwveiligheid  en brandpreventie. De gebouwen dienen op alle veriepingen te zijn voorzien van voldoende nooduitgangen, die ook als zodanig zijn aangeduid. Vluchtwegen moeten vrij en goed toegankelijk zijn . Alle medewerkers dienen op de hoogte zijn van de bestaande veiligheidsmaatregelen (nooduitgangen, brandblussers, etc.).

Vertrouwen en samenwerking. Erima GmbH verwacht van al haar leveranciers en toeleveranciers dat zij zich houden aan de bovenstaande regels en dat zij de grootst mogelijke inspanning leveren om deze standaardnormen te bereiken.