Pflastersteine

ERIMA: Beste eerste halfjaar allertijden!

1. augustus 2016

ERIMA boekt sterkste halfjaaromzet in haar geschiedenis: het Duitse sportmerk groeit van januari tot juli 2016 met 15% en bereikt daarmee een intern omzetrecord in deze periode van 30 miljoen euro. Top kwaliteit en hoge beschikbaarheid zijn de voornaamste redenen voor dit succes.

 

Met 30 miljoen euro omzet in het eerste halfjaar behaalt ERIMA opnieuw een omzetrecord en blijft zo op koers. Vooral in het „thuisland“ Duitsland werd de sterkste groei van 18 procent gerealiseerd. „Het verheugt ons, dat de vakhandel en de sportverenigingen meer en meer de voordelen van het merk ERIMA als teamsportspecialist ontdekken en benutten“, zegt directeur-eigenaar Wolfram Mannherz.

 

Bovendien is ERIMA een competente partner voor bijna alle teamsporten en genereert omzet via alle sportdisciplines - één van de redenen voor de succesvolle bedrijfsontwikkeling.  De veelzijdige sportieve engagementen zoals met 1. FC Köln, SG Dynam Dresden, Rehin-Neckar Löwen en SG Flensburg-Handewitt alsook het Fed-Cup en Davis Cup Team zorgen voor een toenemende bekendheid van het merk en bieden de mogelijkheid de vereiste vakkennis verder uit te breiden.  Deze uitgebreide competentie wordt door een permanente voorraad van bijna 100% van alle artikelen, die ERIMA aanbiedt, ondersteund.  

 

De omzetontwikkeling is niet alleen in Duitsland positief. Ook de dochterondernemingen in Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, België en Nederland laten een sterke en gezonde omzetgroei zien. In de exportlanden zonder eigen vestiging van het merk werd zelfs een groei van 40% gerealiseerd.

 

Foto:

De ERIMA directie is zeer tevreden met het behaalde resultaat:

Staand v.l.n.r. Willy Grims (ERIMA Oostenrijk, 16 jaar bij ERIMA), Wolfram Mannherz (ERIMA Duitsland en eigenaar ERIMA, 20 jaar bij ERIMA), Sandrine Weibel (ERIMA Frankrijk, 13 jaar bij ERIMA), Rene Mattmann (ERIMA Zwitserland, 17 jaar bij ERIMA)

Zittend v.l.n.r. Kristof Cloostermans (ERIMA België, 5 jaar bij ERIMA) en Arian Verrijt (ERIMA Nederland, 19 jaar bij ERIMA).

 

Vragen?

ERIMA  e-mail: [email protected]