Pflastersteine

ERIMA blijft groeien: Plus acht procent in het derde kwartaal 2016

4. november 2016

ERIMA behaalt ook in het derde kwartaal van dit jaar een mooie omzetstijging en deze groei neemt ten opzichte van vorig jaar toe met 8 procent.  Sinds begin 2016 groeit het sportmerk hiermee met 12 procent.

 

De sterkste maand in het derde kwartaal was augustus, die in Duitsland en in alle andere ERIMA-landen uiterst positief verliep.  Naast een prominente aanwezigheid binnen de professionele sport, was de gemiddelde leverbaarheid van meer dan 99 procent één van de centrale groeifactoren.  Hierdoor ligt het ERIMA-jaardoel, een geplande groei van 10 procent, binnen handbereik. 

 

Door dé sportieve highlight van het jaar, de Olympische Spelen in Rio, kwam het sportmerk enorm goed in beeld door de winst van de vele medailles.  Door de langdurige partnerschappen met de Duitse turnbond, de Duitse schietbond en de Duitse kano-bond kon ERIMA ginds 14 Duitse medailles scoren en was hiermee succesvoller dan alle andere textieluitrusters van de Duitse teams.  Zo behaalde bijvoorbeeld ook het ERIMA-uithangbord Fabian Hambüchen goud in Rio, zijn derde Olympische medaille in ERIMA.  Een ander trekpaard in het derde kwartaal waren de ERIMA-partnerschappen binnen het voetbal en handbal.  De succesvolle seizoenstart van de ploegen o.a. 1. FC Köln, Rhein-Neckar Löwen, SG Flensburg-Handewitt, had een zeer positieve uitwerking op het merk.

 

Om de groei – sinds 2014 gecumuleerd meer dan 35 procent – ook organisatorisch te kunnen verwerken, breidt ERIMA haar resources verder uit:  Sinds een paar weken werd het startschot voor de bouw van het nieuwe logistieke centrum – “Home of Teamsport” – gegeven en daarmee werd de basis voor een verdere succesvolles toekomst van het bedrijf gelegd.

 

Vragen?

ERIMA  e-mail: [email protected]