Pflastersteine

Startschot voor project „Home of Teamsport“: De eerste schop in de grond voor het nieuwe ERIMA-logistiekcentrum

29. september 2016

Een belangrijke stap voor het nieuwe ERIMA-logistiekcentrum„Home of Teamsport“ in Kirchentellinsfurt:  Met de eerste schop in de grond volgde vorige week het officiële startschot voor het 25 miljoen kostende project, dat eind 2017 geopend moet worden.

 

Op een totaal van 31.000 m² realiseert ERIMA het project „Home of Teamsport“ en bouwt er naast een groot logistiekcentrum ook een geheel nieuw kantorencomplex.  Op het aangekochte perceel is met de eerste officiële schop in de grond het startschot gegeven voor de bouw van wat de nieuwe basis moet worden voor de verdere groei van het sportmerk.

 

Na de persconferentie, namen alle partners van het project samen met ERIMA-eigenaar Wolfram Mannherz de schop in de handen: De burgemeester van Kirchentellinsfurt Bernd Haug, alsook diverse ambtenaren van de regio en de banken waren op het terrein aanwezig om samen dit project op te starten.  Het bedrijf TKS -adviesbureau productieplanning- dat de gehele studie van het project uitgevoerd heeft, was ook aanwezig.

 

Er wordt direct begonnen met de bouw van het ultramoderne logistiekcentrum, waarvan de oplevering midden volgend jaar gepland is.  Met het geautomatiseerde logistieksysteem AutoStore is het nieuwe gebouw uitgerust met de nieuwste techniek wat op ruim 11.220 m² zorgt voor de efficiënte verwerking tot 53.000 artikelen per dag.  Met de bouw van het kantorencomplex, uitgevoerd door Mannherz Immobilien GmbH, wordt aansluitend gestart.

 

ERIMA investeert ruim 25 miljoen Euro in het nieuwbouwproject “Home of Teamsport”.

 

GET TOGETHERAND WIN

 

Vragen?

ERIMA  e-mail: [email protected]