Pflastersteine

Verder op groeikoers : voor het derde jaar op rij noteert ERIMA een tweecijferige groei

2. maart 2017

ERIMA-eigenaar Wolfram Mannherz is zeer tevreden:  de General Manager van het sportmerk blikt terug op het meest succesvolle jaar uit de geschiedenis van het bedrijf.  Met een groei van bijna 11 procent is in 2016 de concernomzet naar een recordresultaat van 65 miljoen euro gestegen: voor het derde jaar op rij een tweecijferige groei.

 

« Wij hebben alle reden tot feesten: alle ERIMA-landen zijn gegroeid en sterker dan ooit tevoren.“ zegt Wolfram Mannherz.  De redenen voor deze bovengemiddelde groei zijn zeer divers: de in 2016 nieuw verschenen teamline RAZOR 2.0 kende een fantastische verkoopsstart en groeide uit tot de één van de sterkste ERIMA-teamsportcollecties ooit.  Ook binnen het voetbal is gescoord: de ERIMA Hybrid- ballencollectie is een succes in alle ERIMA-landen geworden.  De wereldprimeur uit eigen huis zorgt voor een groeicijfer boven de 50 procent.

 

De talrijke sportsponsorings en de uitstekende levercapaciteit van 99 procent dragen ook bij tot de groei.  Naast vele onderscheidingen heeft deze levercapaciteit geleid naar een prominente beslissing voor de toekomst: de bouwstart van het nieuwe « Home of Teamsport » in Kirchentellinsfurt (D) zet koers naar een succesvolle toekomst van ERIMA.  Als eerste bouwt ERIMA een topmodern centraal magazijn, ter vervanging van het magazijn in Pfullingen, dat uit zijn voegen barst.

 

„Het eersteklas resultaat van 2016 toont aan, dat we op de juiste koers zitten.  Het nieuwe magazijn geeft ons een sterke uitgangspositie voor de toekomst“ zegt Wolfram Mannherz met blik op 2017. Vanuit de markt volgen reeds positieve signalen: de nieuwe teamline Club 1900 2.0 is door de vakhandel gretig ontvangen en vult daarmee het succes van de RAZOR 2.0 verder aan.

 

 

Vragen?

ERIMA  e-mail: [email protected]